dikis-nakis

"Dikiş Dikmek Mutlu Ediyor!" 

 Dikiş dikmek; insanı rahatlatıyor, zihnini boşaltmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle, psikologlar da kadınlara dikiş dikmelerini öneriyor. Yoğun iş temposunda her gün sadece 10 dakikasını dikişe ayıran kadınlar, ne kadar dinlendiklerini gördüklerinde çok şaşırıyor.
PSİKOLOGLAR ÖNERİYOR…
Dikiş dikmek, ilk bakışta nostaljik bir uğraş gibi gelse de günümüzün en popüler hobileri arasında. Dikiş makinesi kullanıcıları için kendi giysilerini dikmek, zamanla hobiden fazlası haline gelerek bir yaşam şekline dönüşüyor.
Araştırmalara göre, dikiş dikmenin psikolojik açıdan da faydaları bulunuyor. Yaratıcılığı göstermenin birçok farklı yolu var. Bunlardan biri de dikiş… Tıpkı diğer el becerilerinde olduğu gibi dikişinizi tamamladığınızda beyninizde oluşan ödül hissi size mutluluk veriyor. Dikiş dikenlerin büyük çoğunluğu dikiş diktikten sonra kendilerini "çok mutlu" hissettiklerini söylüyor. Bu mutluluğun, dikiş dikmenin getirdiği rahatlama ve stresten arınma hissinden kaynaklandığı da belirtiliyor. Hatta sık sık dikiş dikenler, bu faaliyeti nadiren yapanlara göre duygusal ve zihinsel olarak daha rahatlamış kişiler oluyor. Kişi, o anda yaptığı işe odaklanarak günlük sıkıntılarından uzaklaşıyor. Bu nedenle dikiş dikme eylemi, psikologların da önerisi arasında yer alıyor.

kaynak:haberler.com

1 Yorumlar

Sevdiysen yorum bırakırmısınnn...... ????

Yorum Gönder

Sevdiysen yorum bırakırmısınnn...... ????

Daha yeni Daha eski