ÇÜNKÜ..
Kitap ve Sünnet'ten gelen açık deliller, -İslâm ümmetinin ilk âlimleri bunun üzerinde ittifak etmişlerdir İslâm'da bayramların iki tane olduğuna, bunların da Ramazan bayramı ile Kurban bayramı olduğuna delâlet etmiştir. 
Bu bayramların dışında, ister herhangi bir şahıs ile ilgili olsun, ister bir cemaat (topluluk) ile ilgili olsun, ister bir olay ile ilgili olsun veyahut da isterse herhangi bir anlam ifâde eden bir bayram olsun, bütün bunlar, dînde sonradan çıkarılan bayramlardır. 
Müslümanın bu bayramları kutlaması, onları kabul etmesi, bu bayramlarla sevinç duyması, bu bayramların kutlanmasına herhangi bir yolla yardımcı olması, asla câiz değildir. 
Çünkü bu davranış, Allah Teâlâ'nın çizdiği sınırları aşmaktır. Kim deAllah Teâlâ'nın çizdiği sınırları aşarsa, nefsine zulmetmiş olur. 
Eğer kâfirlerin bayramlarından olması sebebiyle sonradan çıkarılan bir bayrama iştirak ederse (katılırsa), günah üstüne günah kazanmış olur.
Çünkü bu davranışta onlara benzeme, onlara sevgi ve dostluk besleme sözkonusudur. Oysa Allah Teâlâ, azîz kitabı Kur'an-ı Kerîm'de mü'minleri, kâfirlere benzemekten, onlara sevgi ve dostluk beslemekten şiddetle yasaklamıştır.
Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'den de sâbit olduğuna göre o şöyle buyurmuştur:

(( مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ فَهُوَ مِنْهُمْ.)) [ رواه أبو داود وأحمد ] 

"Her kim, bir topluluğa (kavme) benzerse (onların giyindiği gibi giyinirse, gittiği yolda giderse ve onların işlediği fiilleri işlerse, günah ve sevap bakımından) o da onlardandır
www.imamlarkonagi.net  sitesinden alıntıdır..

3 Yorumlar

Sevdiysen yorum bırakırmısınnn...... ????

  1. Çok güzel bir paylasim olmuş elinize saglik gerçekten bunlara ihtiyaç var.Allah'a emanet

    YanıtlaSil
  2. Onlar bizim bayramlarımizı hiç kutluyormu. Adamların haberi bile yok. Bence para harcamaya teşvik için hazırlanmış tuzaklar bunlar. Belki adamın cebinde beş kuruş yok ama illaki hediye almaya kendini şartlamış.borç harç alacak. Çünkü karşı tarafın hediye beklentisi var

    YanıtlaSil
  3. A.selam Esma hanımcım ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim bloğunuzun uzun zamandır takipçisiyim diğer bloğunuzuda izlemeye aldım..
    Hayırlı huzurlu ve mutlu bir hafta dilerim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sevdiysen yorum bırakırmısınnn...... ????

Daha yeni Daha eski